Jeremayah de Vries

Stilte……. en actie!

Na een periode van serene rust hier op de website, nu een complete update!

De Ducati Club Race15AK7-4595-006 was zoals het hoort, veel gezelligheid, veel regen, af en toe droog maar bovenal veel plezier!
De race op de beschikbare Ducati 2 klepper verliep bijzonder goed, tijden van 1.55 op een motor met 110 pk!

Helaas door een natte kwalificatie niet gereden ivm het ontbreken van passende regenwielen in deze speciale en dure Pierobon X60r! Maar na een spannende race toch 6e geworden!

De race op mijn eigen motor viel, letterlijk, in het water doordat het 30 seconden voor de start van de warm-up lap hard begon te regenen..

Daa_MG_4574-bewerktrna een paar weken geen races, om in de eerste week van juli onder zeer warme omstandigheden de 501 km van Assen te rijden. Ik vormde een team met Paul Kuijpers en Dimitrie Peijen. Met temperaturen van dik boven de 35 graden was het afzien, maar de bubbelkoning had een prachtige jacuzzi beschikbaar gesteld!

Na een kleine touche met een andere motor, vervolgens een snelle check-up van de motor tijdens de stop hebben we een probleemloze race gereden en gefinisht op een keurige 31e plaats van de 44 rijders.
_MG_4559-bewerkt

Na de 501 km van Assen ben ik een paar weken uit de running geweest door een hersenschudding, de race van 15 augustus heb ik hierdoor moeten laten schieten.

Het laatste raceweekend zou dan 3 oktober zijn, dus na 3 maand nog maar even een vrij rijden dag geboekt om een beetje in het ritme te komen, zodat we op 3 oktober nog een keer konden knallen!
De eerste kwalificatie ging uitstekend en reed direct een PR van 1.48.9. Helaas sloeg de stemming om toen alle rijders bij elkaar werden geroepen in het media centre.

Tijdens de kwalificatie van de Supercup1000 was de ervaren rijder Teus Oskam ten val gekomen en ten gevolge hiervan overleden…Teus

Dit kwam keihard binnen, nadat we een paar
weken daarvoor ook al Dennis Hoffer hadden verloren…

Pfff, wat te doen? Samen kwamen we tot het besluit om niet twee maar één race te rijden, omdat Teus een “racer, racer en racer was”.
Aan het eind van de dag volgde een emotionele, maar waardige ereronde voor Teus Oskam waarbij zijn motor op de start-finishlijn stond met zijn teamgenoten en dochters eromheen. Een prachtig gebaar, georganiseerd door het CRT-team van Hennie en een overweldigende opkomst van rijders!

Zelf was ik er in eerste instantie helemaal klaar mee, maar na een paar uur bezinning toch maar weer opgestapt, omdat Teus dat had gewild.
De startopstellingen werden bepaald door de stand in het kampioenschap i.p.v. de kwalificatie tijd, dit hield in dat ik niet op P7 maar op P25 moest starten. Tijdens de race heb ik een paar mooie duels uitgevochten en continue in de 48ers gereden, en mijn PR naar 1.48.1 bijgesteld!
12096402_1210395558987532_8764123252526575545_n

Uiteindelijk op de 6e plaats in het NK Twincup geëindigd, ondanks het missen van enkele wedstrijden.

 

 

 

Graag wil ik iedereen bedanken die ons gesteund hebben op wat voor manier dan ook! Allereerst de sponsoren, zonder hun financiële en materiële steun is het niet mogelijk om deze sport te blijven beoefenen!

Daarnaast mijn ouders voor het beschikbaar stellen van de caravan en de diverse materialen, de vrienden voor het afzeggen van de verjaardagen door de raceweekeinden, de buren voor de vele avonden sleutelen en proefritjes in de buurt.

Maar mijn grootste steun en toeverlaat is mijn monteur, gastvrouw, personal coach, hulp en sponsor, Alet!!

DSC_2232 - kopie (6)

Nog geen reacties. Wees gerust de eerste :-)

Plaats een reactie

Ongepaste en irrelevante opmerkingen kunnen worden verwijderd naar het oordeel van de beheerder. Uw e-mail wordt enkel gebruikt voor verificatie doeleinden, het zal nooit worden gedeeld.