Jeremayah de Vries

4 en 5 april, de start van het OWcup seizoen!

Afgelopen zaterdag, 4 april, begon het raceseizoen voor mij, voor het eerst dit jaar weer op mijn eigen vertrouwde 1199 Panigale (in Portimao reed ik op een leenfiets). Zaterdagmorgen mochten we eerst de ruiten krabben alvorens we naar het circuit konden. De eerste paar ronden rustig aan, een soort van shakedown. Alles voelde goed en dus konden we iets meer gas geven, snelste tijd, 1.58.

Tijdens de tweede sessie was de temperatuur een paar graden hoger, maar het was allerminst warm. Sessie verliep goed, totdat ik in de Ramshoek de controle over de achterkant verloor en er bijna afgegooid werd door een highsider. Door de geringe aantal linker bochten komt er te weinig temperatuur in de banden, wat leidt tot onverwachte uitstapjes zoals deze. Met m’n hart in de keel de sessie uitgereden en rustig aan het vertrouwen weer een beetje opgebouwd, tijd 1.56.

In de middagpauze nog wat gesproken met een aantal race-vrienden, een aantal waren de spullen al aan het pakken vanwege. Een zuur begin! Sessie 3 verliep redelijk en uiteindelijk tot een 54er gekomen, ik had graag in de 52ers willen eindigen, al ben ik ook erg blij dat ik alles heelgehouden heb.

Zondagmorgen schijnt het zonnetje enthousiast, de baantemperatuur is om 10 uur nog maar 1 graad, maar de gehele baan ligt in de zon en warmt dus snel op. We maken ons op voor een mooie kwalificatie. Doel is kwalificeren in de 51ers en dit lukt! Dit leverde P25 op bij de start.

Rond de middag waren er al veel sponsoren, familie, vrienden, buren en collega’s wat een gezellig volle pitbox opleverde. De race startte erg laat, (om 17uur) waardoor de baan inmiddels aan het afkoelen was. De race gestart met een nieuwe achterband, die veel vertrouwen gaf. De start was redelijk, toch een aantal mensen in kunnen halen en lekker kunnen battlen en langzaam omhoog geklommen tot plek 22.

De volgende race is op 9 mei op het TT circuit van Assen, tot dan!

15AB6-0400-013 15AB6-3076-027 15AB6-3833-031

Nog geen reacties. Wees gerust de eerste :-)

Plaats een reactie

Ongepaste en irrelevante opmerkingen kunnen worden verwijderd naar het oordeel van de beheerder. Uw e-mail wordt enkel gebruikt voor verificatie doeleinden, het zal nooit worden gedeeld.