Jeremayah de Vries

2015, nieuw jaar, nieuwe klasse, nieuwe kansen!

14AW1-6593

De voorbereidingen voor het nieuwe racejaar zijn al in een vergevorderd stadium. De agenda’s vanuit de organisaties zijn bekend, afhankelijk van het budget bepaal ik welke races ik rij.

Om sneller te worden moet je in de basis meters maken, dat houdt in dat je voldoende op het circuit te vinden zijn om stapje voor stapje sneller te worden. Dit jaar heeft tot doel om meer racesin de OWcup mee te rijden en te proberen in de top 15 te komen van de Procup 1000 (de Twincup gaat niet van start als een aparte klasse vanwege te weinig deelnemers). Hierdoor heb ik besloten om geen voorjaarstraining te boeken en niet naar Spa Francorchamps te gaan maar meer te rijden op Assen.

De eerste dagen wil ik de setup van de Panigale verbeteren en op die manier meer vertrouwen en grip te krijgen en de bandenslijtage onder controle te brengen. De banden zijn een cruciaal onderdeel in de rondetijden, een te hoog bandenslijtage door een onjuiste setup werkt vele kanten op. Het een aanslag op je budget, het geeft het geen vertrouwen en de grip is beperkter. Vorig jaar kocht ik af en toe nog een net gebruikt bandje, dit jaar zal ik enkel op nieuw rubber gaan rijden.

De doelstelling is om 1.47 op Assen te halen dit jaar. Afgelopen jaar van 1.53 naar 1.49 gegaan met de Panigale, dus het moet te doen zijn.

Dit jaar staan sowieso de Ducati Club Races op het programma. Ik ben zelfs te zien op de poster!

 

Poster DCR2015

Daarnaast doe ik ook weer mee aan de 501km van Assen op 4 juli 2015. Een spectaculaire race over 110 ronden, met pitstops, rijderswissels, en een heuse Le Mans start!

De overige races rij ik in de OWcup competitie in de ProCup 1000. De Twincup gaat dit jaar niet door wegens te weinig inschrijvingen.
De exacte data’s staan binnenkort in de agenda!
Hieronder alvast een leuke promo-film van de OWcup!

 

Nog geen reacties. Wees gerust de eerste :-)

Plaats een reactie

Ongepaste en irrelevante opmerkingen kunnen worden verwijderd naar het oordeel van de beheerder. Uw e-mail wordt enkel gebruikt voor verificatie doeleinden, het zal nooit worden gedeeld.